Onze Stichting

De Stichting

De Langrug Childhood Development Trust kwam tot de ontdekking dat vele jonge kinderen de voorschoolse opvang die dagelijks in de ochtend plaatsvond niet bezochten. In plaats daarvan liepen zij zonder enig toezicht doelloos op de township rond of bleven gewoon thuis. Vele ouders zagen helaas het nut van een voorschoolse opvang en opleiding niet in.

Bezoeken aan de locaties waar die activiteiten plaatsvonden leerden ons dat het er behoorlijk vies was en dat de betrokkenheid en hulp van de ouders minimaal waren. Verder werd de lage maar verplichte financiële bijdrage, noodzakelijk om de leidsters een vergoeding te kunnen geven voor hun werk, vaak niet betaald. De cirkel van ellende was daarmee rond.

Scholing is een mensenrecht

“Het is onze morele verplichting om elk kind de best mogelijke opleiding te geven.” – Desmond Tutu

Daarom stellen wij ons tot doel om met dit project de betrokkenheid van de ouders bij de crèche te vergroten en om het belang van voorschoolse opvang en scholing uit te leggen. Het beoogde resultaat is om de noodzakelijke aanwezigheid van de kinderen op de crèche te vergroten en te stimuleren en door de relatie met de andere crèches, de scholen voor het basisonderwijs en de middelbare scholen te verbeteren. Het volgen van een opleiding is voor de kinderen de enige manier om aan de armoede te ontsnappen. Scholing is dus het toverwoord en daar moet je zo vroeg mogelijk mee beginnen.

Fondswerving

De stichting werft fondsen om te zorgen voor het onderhoud van de huisvesting, het op peil houden van de leer- en speelmiddelen, voor aanschaf van gasflessen, elektriciteit en het wanneer mogelijk zorgen voor een goede maaltijd. Het heeft helaas veel tijd, bijna een jaar, en moeite en geld gekost om bij de gemeente de noodzakelijke toestemming te verkrijgen om in een township een crèche te mogen bouwen. De overheid noemde de township “an informal settlement”; en die bestaat formeel (op papier) niet, dus kun je er ook geen bouwvergunning voor aanvragen of verkrijgen. 

Toen dat was geregeld is onmiddellijk met de bouw begonnen van een crèche met twee lokalen waarin ongeveer 55 kinderen kunnen worden opgevangen. Er is een kleine keuken, een klein kantoor en een ziekenboeg. Er is ook een kleine buitenplaats met drie toiletten. Ook die plaats moet worden ingericht en zo mogelijk worden overkapt zodat de kinderen bij regen zonder nat te worden naar de toiletten kunnen gaan. 

Het verkrijgen van geld en middelen is en blijft noodzakelijk voor de inrichting van de buitenplaats van de crèche, het onderhoud en voor de aanschaf van goede leerbenodigdheden en speelgoed.

Berichtje achterlaten?

Stuur ons een mail of geef ons een belletje door op de knop rechts te klikken.