Franschhoek

Het dorp Franschhoek

Rijdend door de prachtige vallei van Franschhoek tref je de vele boerderijen aan die nog steeds hun destijds door de Hugenoten gegeven Franse namen dragen. Het zijn prachtige authentieke boerderijen met de typerende Kaapse gevels uit de vroege Nederlandse architectuur. Je treft er prachtige…

…wijngaarden aan waar geweldige wijnen worden gemaakt die over nagenoeg de gehele wereld hun weg naar de kelen van de liefhebbers vinden. Vandaag-de-dag wordt Franschhoek wel de culinaire hoofdstad van Zuid-Afrika genoemd. Veel van de top 100 restaurants van het land zijn er gevestigd. Daarnaast zijn er zeer veel andere goede restaurants en eetgelegenheden in het kleine stadje. Deze restaurants en de vele hotels en gasthuizen vormen een grote bron van waardevolle werkgelegenheid voor de bewoners van Franschhoek en die van de township Langrug in het bijzonder.

Rijdend door de prachtige vallei van Franschhoek tref je de vele boerderijen aan die nog steeds hun destijds door de Hugenoten gegeven Franse namen dragen. Het zijn prachtige authentieke boerderijen met de typerende Kaapse gevels uit de vroege Nederlandse architectuur. Je treft er prachtige wijngaarden aan waar geweldige wijnen worden gemaakt die over nagenoeg de gehele wereld hun weg naar de kelen van de liefhebbers vinden.

Vandaag-de-dag wordt Franschhoek wel de culinaire hoofdstad van Zuid-Afrika genoemd. Veel van de top 100 restaurants van het land zijn er gevestigd. Daarnaast zijn er zeer veel andere goede restaurants en eetgelegenheden in het kleine stadje. Deze restaurants en de vele hotels en gasthuizen vormen een grote bron van waardevolle werkgelegenheid voor de bewoners van Franschhoek en die van de township Langrug in het bijzonder.

Berichtje achterlaten?

Stuur ons een mail of geef ons een belletje door op de knop rechts te klikken.