De Bouwplannen

In maart 2013 kwamen de definitieve tekeningen gereed, gemaakt door de architecten van EJS DRAUGHTING. De bouwkundigen van de gemeente gingen er na veel vijven en zessen mee akkoord om een vergunning te verlenen voor de bouw van een crèche op een locatie die officieel niet bestaat, en stelden uiteindelijk dat de constructie voldeed aan de nationale wetgeving op dit gebied. De naar lokale maatstaven ruime klaslokalen zijn voorzien van isolatie tegen de wanden, het dak en de vloeren.

Een veilige plaats voor de kinderen

De nieuwgebouwde crèche biedt de jonge kinderen een veilige plaats met een kleine keuken, een kantoortje, een ziekenboeg, een wastafel voor het wassen van de handen en het poetsen van de tanden en heeft maar liefst drie toiletten met doorspoelmogelijkheid.

De Speelplaats

Achter de crèche is een met een hek afgezette ruimte die als buiten speelplaats wordt gebruikt. Daar staan ook de toiletten en wat speelattributen, zoals banden en dergelijke. Door de afzetting kunnen de kinderen er niet uit en dat is heel veilig. De Stichting probeert nu middelen te vergaren om de ‘speelplaats’ te overkappen zodat de kinderen niet nat worden als het regent en in de zomer enige koelte en bescherming tegen de felle zon kunnen vinden. Ook de toiletten kunnen dan droog worden bereikt. De tijd van allemaal op dezelfde plastic emmer is gelukkig voorbij.

Het "Red Tape Reduction Team"

Tijdens het aanvragen van de bouwvergunning kreeg de Stichting te maken met sterke bureaucratische tegenwind van de gemeentelijke overheid. Via de ZA ambassadeur in Den Haag kregen wij de gelegenheid om met Minister Alan Winde van The Western Cape Government onze problemen te bespreken. Minister Winde schakelde zijn Red Tape Reductie Team in ( tegengaan van bureaucratie ) en bezocht persoonlijk ons project. Ons project bleek aan alle voorwaarden te voldoen. Met als gevolg dat wij binnen zeer korte termijn een bouwvergunning kregen. Onze droom kon worden gerealiseerd!

Berichtje achterlaten?

Stuur ons een mail of geef ons een belletje door op de knop rechts te klikken.