Langrug

De Township Langrug

In deze township wonen meer dan 7000 mensen waarvan slechts een klein deel de beschikking heeft over elektriciteit of sanitaire voorzieningen. De locatie wordt gekenmerkt door enorme armoede en slechte behuizing die veelal uit niet meer dan een dak boven het hoofd bestaat. De township is gesticht in 1992 door arbeiders die werkten aan een grote dam voor de watervoorziening van Kaapstad en door seizoenarbeiders die in de wijngaarden werkten en in de vele restaurants en hotels. Op de dam na is de situatie nog steeds zo. Het seizoen loopt van september tot en met maart.

De Bevolking

72% van de bevolking bestaat uit straatarme migranten uit de Oost Kaap, die op zoek waren naar werk. Van de rest is 19% afkomstig uit andere delen van de West Kaap.

De Overbevolking

Overbevolking is helaas een van de kenmerken van een township. Mede daardoor hebben in Langrug alleen al de afgelopen jaren honderden branden gewoed en hun tol geeist. Omdat Langrug tegen een bergrand is gevestigd hebben ook overstromingen door hevige regenval veel leed en schade veroorzaakt.

Berichtje achterlaten?

Stuur ons een mail of geef ons een belletje door op de knop rechts te klikken.